Sygemeldt

by sissemoelgaardpoulsen

Bøger, papirer og gaveæsker står i stakke rundt om mit skrivebord. Det er resterne af mit arbejdsliv. På min seng og rundt om den ligger tøj og diverse artefakter. Mine vinduer er både punkterede og møgbeskidte. Ude i mit køkken er der ikke meget bordplads, for der står ting overalt. Mappen med kærlighedserklæringer fra mine elever ligger på bordet i stuen. Jeg tør ikke læse dem igen. Ikke endnu. Jeg husker stadig alt for tydeligt følelsen af de sidste børn, der ikke ville give slip på at kramme mig i fredags. Det hele er lidt rodet.

Sådan føles det i hvert fald. Det er et vældig fint billede på, hvordan jeg har det lige nu. Tror jeg. Jeg ved ærlig talt ikke, hvordan jeg har det. Jeg vågnede op i morges med godt humør og en kæmpe lyst til at gøre alt muligt. Invitere mennesker på dejlig mad, gøre min lejlighed ren, nyde glæden. I stedet brugte jeg lidt for lang tid over morgenkaffen. Stenede lidt for meget computer. Gik en tur, handlede. Kom tilbage i lejligheden. Spiste. Fortabte mig i streaming af serier. Solen skinner udenfor, men jeg kan ikke mærke det lige nu. Det føles underligt i kroppen. Jeg kan mærke, den reagerer på min situation.

Situationen er jo, at jeg fra og med i morgen officielt er sygemeldt i kommunens system. På tirsdag har jeg et møde med en sagsbehandler. Allerede i telefonen nævnte hun ordet “praktik”. Lige nu tænker jeg bare, at jeg har brug for RO. En periode med ro til at fokusere på min behandling og forsøge at implementere de nye vaner, dem på sygehuset lærer os i gruppen. Jeg håber, hun vil være med til at hele mig, min sagsbehandler. Give mig ro til min behandling slutter i august. Men jeg ved jo godt, at det bare handler om at gøre mig arbejdsklar igen hurtigst muligt. Så jeg forsøger at lade være med at forvente himmelgroende træer.

Der står smukke blomster i mit vindue, som minder mig om, at jeg lige har været en ansat et sted. At jeg har fået ros med på vejen og at jeg i andres øjne har været et professionelt og ambitiøst menneske. Det forsvinder selvfølgelig ikke, bare fordi jeg bliver sygemeldt.

Men det føles sådan lige nu.

 

selfieudenhænder