Min ældste lillebror

by sissemoelgaardpoulsen

Du er min første ven. Det kan man vel godt være, selv om man er i familie med hinanden. Når vi lå der i mørket og snakkede fra hver vores ende af sengen, kunne jeg mærke, at du var min ven. Når vi sammen planlagde tiggeplot, så vi kunne få lokket mor og far til at købe slik med hjem fra brugsen, kunne jeg mærke, du var min ven. Når vi sagde vores godnatremse, kunne jeg mærke, du var min ven.

-“Godnat”

-“Godnat”

-“Sov godt”

-“I lige måde”

-“Tak”

-“Det var så lidt”

-“I lige måde”

-“I lige måde”

Hvis vi missede en sætning, blev vi nødt til at starte forfra. Eller hvis den anden kom i tanker om, at man ikke var helt færdig med at snakke alligevel.

Du er også min første rigtige uven. Jeg er ikke specielt stolt af alle de bidemærker, jeg har givet dig igennem tiderne. Men efterhånden som du blev større, måtte jeg jo ty til vildere tricks for fortsat at holde dig nede. Det kan godt være, du er to år yngre end mig, men du blev ret hurtigt både større og stærkere. Du har altid været min partner in crime. Jeg kunne lokke dig til det meste dengang – og nogle gange på helt falske præmisser. Det kan jeg ikke absolut ikke længere, men vi står stadig sammen.

Du ved, hvem du er og hvad du står for – og du er stædig. Det synes jeg er pisseirriterende, men samtidig er det også noget af det, jeg allerbedst kan lide ved dig; man ved, at man altid kan regne med dig. Du er en slider. Du står altid klar, når man har brug for en praktisk hånd, eller når der skal hjælpes til i familien. Det er sjældent, jeg ringer eller skriver, men på en måde gør det ikke noget, for når vi ses, kan jeg mærke, at du kender mig bedre end jeg regner med. Og jeg tror, det samme gælder den anden vej rundt. Det er den største tryghed, man kan have. På mange måder er vi hinandens diametrale modsætninger; du har hus og bil og haft voksenjob længe; jeg har lejelejlighed og stress og gæld og tømmermænd i weekenderne. Men vi har hinanden, for det har vi haft hele livet. Du er min første ven og min første uven. Du er pisseirriterende og pisseimponerende. Du er rar og tryg og du snakker lige så meget som mig. Lige på det punkt vil vi altid give hinanden kamp til stregen, men det gør ikke noget – for du er min første bror.

12325212_10153297177592939_1105361728_n