Velkommen til provinsen

by sissemoelgaardpoulsen

Klokken var 7.45, da jeg fandt mig selv blive blæst bagover af en duft af aftershaves fra de morgenfriske mænd på jagt efter morgenbrødet, der kan akkompagnere det lille glas med Gammel Dansk, der står klar på køkkenbordet derhjemme. Selv havde jeg morgenhår og ingen makeup på, men jeg havde dog været åndsnærværende nok til at huske linser og beklædning.

Det virker som om, der er et socialt kodeks heroppe, jeg endnu ikke har forstået. Når man går til bageren om morgen, så tager man et bad og duftevand på inden. Sådan er reglerne. Jeg har aldrig været god til regler.

Kvinderne har sat permanenten helt skarpt fra morgenstunden og befærder sig hjemmevant mellem sigte- og formfranskbrødene i bagermontren. Selv misser jeg med øjnene og undrer mig over, hvor de glutenfrie eller stenalderbagte brød er at finde.

Velkommen tilbage til provinsen.