Danser med ulve

by sissemoelgaardpoulsen

Klokken var langt over nogens sengetid, men ikke min, i hvert fald ikke den nat. Bassen dunkede så fint insisterende, og selv om det slet ikke var i nærheden af dansegulvet, så var det dog et gulv, man kunne danse på, den slags kan man altid selv bestemme, så jeg dansede, sådan for en sjælden gangs skyld – det var kombinationen af øllerne og bassen og de gode hiphopbeats – og nogle begyndte at danse med, en gruppe af mænd, altså, og jeg kiggede på dem og forsøgte mig 80’eragtigt og Run DMC-prøvende med de semiubehjælpsomme trin, jeg lærte dengang til hiphop i 3. klasse, og det var sgu okay sådan i en tåge af øl, de dansede i hvert fald med og der blev grinet og svedt og muligvis spildt lidt øl hist og pist. Musikken skiftede, eller det gjorde DJ’en velsagtens, og nummeret var sådan lidt latino på den fede måde, og den ene af de dansende mænd var sådan høj og virkelig pæn, men med liiidt for gode salsahofter, så da han på et tidspunkt sagde “you go, girlfriend” til mig, var der ligesom ikke nogen tvivl på dén front længere, så jeg dømte herefter alle de omkringdansende mænd i gruppen over een kam og gav måske nok lige lidt mere slip på mine egne hofter med den viden, altså indtil det viste sig, at der var en ulv i fåreklæder i flokken, som ganske vist også havde salsahofter, men det var salsahofter, som gerne ville insisterende tættere på, og nu var jeg altså lige i gang med at være girlfriend with gay dancerfriends fordi det mindede mig om dengang i New York for flere år siden, så jeg havde hverken lyst eller tid til insisterende salsahofter, men de vedblev at være insisterende på den virkeligt imbecile måde, så jeg dansede videre ud i natteluften og hen til en mand i Frederiksgade, som helt uden salsahofter leverede toppen på kransekagen – en kebab af den slags, man længe husker.

image